In de regen de warmte van Tango Sumo ervaren


Joris Hol

In de regen de warmte van Tango Sumo ervaren


Joris Hol

In de regen de warmte van Tango Sumo ervaren


Joris Hol

Ondanks de regen namen driehonderd mensen de moeite om naar de Isselt te komen voor de laatste reguliere voorstelling van dit seizoen. Hun moeite werd beloond: de regen gaf onmiskenbaar een extra dimensie aan de dans van Tango Sumo.

Het terrein van betoncentrale Van der Kamp werd al in de ochtend omgedoopt tot het decor voor Around, de korte maar intense dansvoorstelling van de Franse groep Tango Sumo. De betoncentrale stelde alle mogelijke faciliteiten beschikbaar en we zijn dankbaar voor die gastvrijheid.

Tijdens de repetitie was het droog, maar toen het in de middag ging regenen, werden de dansers zo mogelijk nog enthousiaster. Ze hoopten op regen tijdens de voorstelling ‘het liefst aan het eind, als we al nat en bezweet zijn.’ En zo geschiedde.
In regenjassen en vanonder paraplu’s genoot het publiek en beloonde de dansers met een staande ovatie. ‘In vallende duisternis, in stromende regen, de warmte van Tango Sumo ervaren’, was naderhand te lezen op Twitter. Na de voorstelling was het nog lang druk bij Bar Van Zanten.

Met deze voorstelling is het reguliere Theater Terras seizoen voorbij. We dragen het denkbeeldige stokje over aan onze zusterorganisatie Spoffin. In het laatste weekend van augustus kun je in de binnenstad terecht bij 106 voorstellingen; 30 producties uit 15 landen, waarvan 11 premières. Een van die voorstellingen is ons cadeautje aan het jubilerende Spoffin: Joan Catalá. Deze Catalaanse artiest speelt Pelat, een pure en stille voorstelling die dans, circus en theater combineert rond een enkele houten paal. Te zien op de Hof op zaterdagmiddag, zaterdagavond en zondagmiddag.

Kijk op www.spoffin.nl voor het complete programma en tot ziens op 28, 29 of 30 augustus.

  17-08-2015

 Spoffin

Ga terug