Amerikaans-Nederlandse voorstelling Hominid opent Amersfoortse theaterzomer

Chimpansees weten wat verraad, schaamte en troost is. Kunnen de apen dan ook de koningsdrama’s van Shakespeare waarderen? De voorstelling Hominid van de Nederlandse groep The Lunatics en het Amerikaanse Out of Hand Theatre verkent deze vraag van 23 tot en met 25 juni drie avonden lang in het OpenluchtTheater in Amersfoort. Het optreden in samenwerking met het nieuwe multi-arts festival Spoffin vormt de start van de serie zomeravondvoorstellingen van Theater Terras.

Hominid is geïnspireerd op onderzoek in het chimpanseeverblijf van Burger’s Zoo in Arnhem. Daar zagen wetenschappers bloed vloeien in de strijd om de macht binnen de groep. De gerenommeerde primatoloog prof. dr. Frans de Waal deed er verslag van in zijn boek Chimpansee Politiek, het standaardwerk over macht, seks en geweld onder mensapen. De nietsontziende methodes die de apen gebruiken houden de mensenpolitiek een spiegel voor. Wie zien we nu eigenlijk op het speelvlak?

Het OpenluchtTheater is vanwege zijn ligging in het bos Birkhoven bij Amersfoort en in de buurt van het DierenPark Amersfoort een ideale plek voor Hominid. Als het rond 22 uur donker begint te worden, neemt de spanning vanzelf toe nog voor de acteurs hun eerste bewegingen in de dans om de macht zetten. Voor 100 bezoekers is er op vrijdagavond Hominid-extra: een arrangement in DierenPark Amersfoort vanaf 19 uur met toelichting, buffetdiner, drankjes en natuurlijk de voorstelling.

Hominid is geschikt voor toeschouwers vanaf 12 jaar. Kaarten kosten € 15 (voorstelling) of € 38,50 (inclusief DierenPark-arrangement). Toegangsbewijzen zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de VVV Amersfoort en online via het digitale loket op TheaterTerras.nl

  10-05-2010

 Online kaartverkoop via Krtjs.nl
 The Lunatics

Ga terug